Reisverzekering en Annuleringsverzekering

Reisverzekering:
De kosten van ziekte en ongevallen kunnen bij een vakantie zeer hoog oplopen. Daarom is het verstandig om in ieder geval een reisverzekering af te sluiten, waarbij deze kosten worden gedekt.
Uw reeds in Nederland afgesloten ziektekostenverzekering dekt niet alle gemaakte medische kosten in het buitenland. De reisverzekering is als het ware een aanvullende verzekering die schade vergoedt die tijdens de vakantie is ontstaan.

Er bestaan een groot aantal verschillende soorten reisverzekeringen, die grofweg vier verschillende soorten kosten dekken.

1. Kosten die te maken hebben met de gezondheid van de reizigers en of de thuisblijvers
2. Kosten die te maken hebben met voertuigproblemen van de reizigers
3. Kosten die te maken hebben met bagage van de reizigers
4. Kosten die te maken hebben met het doorgaan of voortzetten van de vakantie

Indien u in een jaar regelmatig op vakantie gaat is het verstandig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. U bent dan automatisch het hele jaar verzekerd.
Het is via onderstaande link mogelijk om een doorlopende verzekering af te sluiten vanaf
€. 2,09 per maand.

U kunt ook een kortlopende verzekering afsluiten. Deze verzekering geldt enkel gedurende de tijd dat u op vakantie bent.
U kunt al een kortlopende verzekering afsluiten vanaf € 1,15 per dag.

Uiteraard wilt u beschikken over een goede, betrouwbar reisverzekering, maar wilt u niet onnodig betalen voor zaken die u toch niet nodig heeft.
Via nevenstaande links kunt u de verzekering kiezen die het best bij u wensen past. Bij elke link treft u een omschrijving wat er precies is gedekt en wat de kosten zijn.

Annuleringsverzekering:
Indien u een vakantie boekt kan het gebeuren dat uw reis door onvoorziene omstandigheden geen doorgang kan vinden. Met een annuleringsverzekering worden deze annuleringskosten vergoed.
Daarnaast kan het voorkomen dat u tijdens uw vakantie de reis moet afbreken. In dit geval kunt u aanspraak maken op een vergoeding van niet gebruikte reisdagen.
Tenslotte is het mogelijk om een vergoeding te bekomen voor vertragingen die u oploopt bij vertrek of aankomst op uw vakantieadres.
Wij raden u aan om ook voor korter durende vakanties en lastminute vakanties een annuleringsverzekering af te sluiten.
Het is mogelijk om zowel een aflopende als een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten. Waarbij een doorlopende annuleringsverzekering met name interessant is voor personen die regelmatig op vakantie gaan.

Algemene voorwaarden:
Lees voordat u een reis- of annuleringsverzekering afsluit in ieder geval goed de algemene voorwaarden door, zodat u nooit voor ongewenste verrassingen komt te staan.