Reisinformatie voor stedentrip, zonvakantie en wintersport

Wat voor spullen neem je mee op reis?

SHARE
, / 86 0

Heb je een reis gepland? Weten wat je beslist voor een trip in jouw reistas, koffer of rugzak moet inpakken is niet altijd even eenvoudig. Het hangt er namelijk van af wat voor soort reis je gaat maken. 

reiskoffer

Eén ding is zeker: als het op inpakken aankomt, dan is een correcte ruimtebesparing de beste manier om een ​​tas in te pakken. De grote toptip is om je kleding efficiënt in te pakken. Door bijvoorbeeld je kleding op te rollen in plaats van op te vouwen. 

Hoe je reistas in te pakken

Onthoud dat de zware spullen altijd onderaan ingepakt moeten worden. En de spullen die mogelijk kunnen lekken bovenaan in een extra plastic zak. De dingen die je gelijk nodig hebt zodra je op je bestemming aankomt zoals toiletartikelen plaats je uiteraard ook bovenaan.

Denk er verder aan dat de elektronische apparatuur die je meeneemt ook zeer goed ingepakt moet worden om schade eraan te voorkomen. Als je geen andere keuze hebt dan deze artikelen in je koffer mee te dragen, denk er dan aan om ze compleet in het midden van jouw bagage te plaatsen. Dit omringd door kleding die een mogelijke impact kan verminderen.

De allerbelangrijkste benodigdheden

De volgende artikelen zijn een heel kort overzicht van de allerbelangrijkste benodigdheden die je zeker moet inpakken voordat je jouw huis verlaat:

Paspoort / telefoon oplader en reisadapter / geld en creditcard / waterfles / sokken / ondergoed / zonnebril en zonnecrème / medicijnen en pijnstillers / handdesinfecterend middel en tissues / al het papierwerk dat je nodig hebt.

De kleding die je echt in wilt pakken

Als je echt minimalistisch inpakt, concentreer je dan op het inpakken van kleding in laagjes en voorzien van neutrale kleuren. Deze items zijn namelijk meer dan eens te dragen als je weinig ruimte hebt.

Pak ook absoluut kleding in die bijvoorbeeld kreukbestendig is of sneldrogend. Denk verder aan casual sneakers, slippers (voor het strand of in de badkamer), zonbeschermende kleding en een samendrukbare jas. Dat gaat je zeker helpen. 

De hamamdoeken: licht van gewicht 

Je reistas licht inpakken is echt niet altijd even gemakkelijk. Er zijn zoals je hierboven al kan lezen zoveel essentiële dingen om mee te nemen, vooral als je voor langere reizen moet inpakken. Sneldrogende katoenen hamamdoeken die licht van gewicht zijn, zijn echter een geweldige oplossing die je ook echt wel graag op reis mee wilt nemen.

Want dankzij hun compactheid en bruikbaarheid kunnen de heel functionele hamamdoeken bij bijna elke mogelijke gelegenheid gebruikt worden. Het is per slot van rekening heel simpel als een picknickdeken, tafelkleed, strandhanddoek, kinderdeken, sarong of als sjaal op koele zomeravonden te gebruiken. Hamamdoeken zijn kortom de perfecte reishanddoeken. 

Kortom

Het maakt niet uit in welke tijd van het jaar je reist. Er zijn een aantal dingen om naar jouw bestemming mee te nemen die je beslist niet mag vergeten. Wil je niets vergeten? Maak dan een eigen checklist voor het inpakken op basis van de bovenstaande lijst met de meest noodzakelijke items. Veel reisplezier!