Reisinformatie voor stedentrip, zonvakantie en wintersport

Vakantiespullen die je zeker niet mag vergeten in de auto

SHARE
, / 63 0

Je bent van plan om met je auto op vakantie te gaan. En hebt voor een succesvolle reis een handige roadtrip inpaklijst nodig met belangrijke vakantiespullen. Nou, dan ben je hier op de juiste plek aanbeland!

stel-op-vakantie-met-hun-eigen-auto

We weten allemaal wel de allerbelangrijkste redenen waarom de meeste mensen dol op een roadtrip zijn. Dat zijn de grote flexibiliteit en de controle over de vakantiereis. Tevens heeft deze roadtrip de mogelijkheid dat jij meeneemt wat belangrijk voor je is. 

De beste manier om ervoor te zorgen dat je een positieve en leuke ervaring onderweg hebt, is door ervoor te zorgen dat je de juiste spullen voor jouw reis inpakt! Hieronder vind je daarom diverse vakantiespullen die je zeker niet in de auto mag vergeten.

Een telefoonoplader

Als je net als de meeste andere personen bent en jouw telefoon elke nacht op dezelfde plek oplaadt, dan is het wel heel gemakkelijk om je oplader tijdens het inpakken te vergeten. Het reizen zonder een telefoonoplader is een groot probleem, vooral als je ziet hoeveel ze op sommige plaatsen kunnen kosten. Zet dit item daarom zeker met het bijbehorende oplaadsnoer op je vaste inpaklijst. En wat nog beter is: voeg er een reisadapter aan toe, zodat het overal in het buitenland te gebruiken is.

Goede muziek

Wat is autoreis zonder goede muziek? Zorg ervoor dat je auto een echt goed muzieksysteem met luidsprekers heeft. Zodat je overal met jouw favoriete muzieknummers kunt meezingen en zo extra van de reis geniet. Als je geen goed muzieksysteem hebt, neem dan draagbare Bluetooth luidsprekers mee. 

Je kunt daarnaast een Bluetooth FM zender gebruiken als je autoradio geen audio ingang of Bluetooth connectiviteit heeft. Zo kun je toch graag de muziek van je smartphone streamen. Deze handige gadget geeft je audio dan via de FM radio weer. Het bevat ook vaak een ingebouwde USB lader voor in de auto.

Een mirrorless camera of action cam

Een hoge kwaliteits camera is een geweldige manier om echt goede foto’s en video’s als herinneringen vast te leggen. De meeste mobiele telefoons hebben al een geweldige camera functie. Maar als je graag een nog wat professionelere audiovisuele ervaring wenst. Vergeet dan niet je mirrorless camera of actie cam mee te nemen.

Je kunt tijdens een roadtrip dan verschillende dingen en elementen vastleggen. Een mirrorless camera kan dit met haar hoogwaardige lenzen op de hoogste kwaliteit doen. Terwijl de action cam dit met de juiste accessoires vanuit de meest onwaarschijnlijke beeldhoeken kan regelen. Dus ook onderwater!

Een zonnebril

Een zonnebril is een geweldig reisaccessoire. Ze zien er niet alleen geweldig uit, maar ze beschermen je ogen ook tegen de harde en soms schadelijke zonnestralen. Vooral als je in een auto zit, kunnen die zonnestralen behoorlijk direct zijn. Bescherm jezelf dus goed door je zonnebril te dragen.

Weerbestendige kleding

Je gaat uiteraard op pad om het mooie weer tegemoet te gaan. Maar je weet helaas nooit wat voor weer je daadwerkelijk onderweg gaat tegenkomen. Dus is het het beste om goed voorbereid te zijn. Houd daarom altijd een paraplu en wat regenkleding binnen handbereik.

Plus bewaar ook zeker wat extra truien in de auto, want de temperatuur kan soms snel zakken. Ja, wij weten ook dat je altijd de verwarming in de auto kunt aanzetten. Maar als je ergens stopt, dan wil jij je echt wel warmpjes aankleden.

Een koeltas

Je wilt zeker een koeltas met ijselementen op je autovakantie meenemen. Waarom dit zo is? Het is immers zeer belangrijk om het voedsel voor onderweg langer koel te houden. Dit geldt ook voor als je op jouw bestemming gaat kamperen. Of als je van daaruit verder gaat roadtrippen of gewoon dagjes erop uit gaat.

Je bent het er waarschijnlijk ook wel mee eens dat het eten en drinken gewoon lekkerder smaakt als het gekoeld is. Een bedrukte koeltas met je naam of initialen is handig voor als je deze op het strand of drukke picknickplek meeneemt. Als je als bofkont eentje met een logo als een relatiegeschenk hebt ontvangen, dan werkt dat ook prima. Zo weet je altijd wat jouw koeltas is.

Een EHBO doos

Het is van top belang om een EHBO doos in de auto mee te nemen. Je weet maar nooit wanneer je er eentje nodig hebt. Daarom moet je altijd een goed gevulde EHBO kit met alle benodigdheden bij je hebben. In sommige landen zoals Duitsland en is het zelfs verplicht om een EHBO koffer in je auto te hebben. 

Kussens en dekens

Je wilt jouw roadtrip uiteraard zo comfortabel mogelijk maken. Kussens zijn vaak items waaraan men niet denkt om ze in te pakken. Als we ergens naartoe reizen, dan pakken we veelal geen kussens in, omdat de hotels waar we verblijven ze daar al hebben. Je wilt echter dat die auto van jou al een hotel op wielen is!

Pak daarom zeker wat kussens en dekens in. En laat je kinderen een aantal knuffels meenemen om ze op de achterbank gezelschap te houden. Zodra de kids slaperig beginnen te worden, dan zullen ze zich waarschijnlijk comfortabel met hun knuffel en kussen nestelen. Om zo een heerlijk dutje te doen.

Met de auto op vakantie gaan kan een spannende en aangename ervaring zijn. Het is echter gemakkelijk om in de spanning van jouw nieuwe avontuur wat vergeetachtig te zijn. Dus vergeet zeker de belangrijke vakantiespullen van deze lijst niet. Vooral als jouw trip naar het buitenland gaat.