Reisinformatie voor stedentrip, zonvakantie en wintersport

Wellness in Luxemburg

SHARE
, / 1471 0

Luxemburg mag dan een klein landje zijn, het is wel heel veelzijdig. Op toeristisch gebied heeft Luxemburg het namelijk erg goed voor elkaar. Hou je van sportieve activiteiten zoals fietsen, wandelen en mountainbiken? Dan zit je sowieso goed in Luxemburg, want de landschappen van Luxemburg zijn heel gevarieerd.

Luxemburg als wellness bestemming
Wat niet veel mensen weten is dat Luxemburg ook op het gebied van wellness en beauty veel te bieden heeft. Luxemburg is daarom een prima bestemming voor een weekendje wellness in combinatie met andere leuke activiteiten en lekker eten. De plek met de meeste wellness voorzieningen is Mondorf-les-bains. Het thermen complex van Mondorf Le Domaine Thermal ligt in een prachtig park van circa 50 ha met bomen, planten en bloemen. Daarnaast zijn er verspreid over de regio’s van Luxemburg nog een aantal andere mooie wellnesshotels in Luxemburg te vinden.

Streekgerechten en regionale producten
Onder fijnproevers is de kwalitatieve keuken van het land populair, want de gastronomie staat in Luxemburg op hoog niveau. Vooral de vele streekgerechten met regionale producten zijn in trek. Natuurlijk voorafgegaan door een Luxemburgse cremant als bruisend aperitiefje.

Cultuur en shopping in Luxemburg-Stad
Cultuurliefhebbers en shopping fanaten komen in dit Groothertogdom aan hun trekken in de hoofdstad. Bekend zijn de Kasematten. Dit is een netwerk van ondergrondse galerijen en gebouwen in grotten, die stammen uit de 18e eeuw en dineden ter verdediging van de stad. Wat betreft het winkelaanbod zit het wel goed. Er zijn maar weinig grote merken die geen vestiging of op een andere manier vertegenwoordigd zijn in Luxemburg. Bovendien is Luxemburg-Stad is een van de veiligste steden in de wereld.

Meer toeristische informatie over Luxemburg:
VisitLuxembourg.com