Reisinformatie voor stedentrip, zonvakantie en wintersport

Een veelzijdige rondreis door Thailand

SHARE
, / 1240 0

Thailand staat al jaren bekend als dé bestemming voor backpackers in Azië. Een grotendeels veilig land, vriendelijke mensen, prettige temperaturen en vooral prachtige natuur en prachtige geschiedenis. In Thailand vind je het allemaal, dus de populariteit is goed te verklaren. Vertrek je naar Thailand, dan vlieg je in de meeste gevallen naar Bangkok in het midden van het land. Vanuit Thailand kan je vervolgens een rondreis doen waar je zowel kennis maakt met de vele tropische eilandjes die het land rijk is, oude cultuur in de vorm van tempels en de echte jungle die je vooral in het noorden vindt.

 

Eilandhoppen in de Golf van Thailand

In het zuidoosten van het land vind je misschien wel het meest populaire deel van Thailand: de eilandjes die liggen in de Golf van Thailand. Zelfs als je nog nooit in het land geweest bent, heb je vast wel eens de namen ‘Koh Samui’ en ‘Koh Phi Phi’ gehoord. Dit zijn twee van de meest populaire vakantie-eilanden van de regio. Wil je de eilanden bezoeken, dan kun je bijvoorbeeld bij Footprint Thailand reizen zelf een rondreis samenstellen voor Thailand.

 

Wil je je een beeld vormen van deze eilanden, denk dan aan strak blauwe lucht, witte stranden, palmbomen, exotische vogels, blauw water en een relaxte sfeer. Ondanks de enorme toeristische toeloop in met name de laatste jaren, zijn de eilanden nog steeds geschikt voor zowel backpackers als kortere vakantiegangers. Beroemd en berucht zijn ook de full moon parties, die met name op Koh Pangan georganiseerd worden. Hoewel volgens velen magisch, is een kleine opmerking dat men hier tegenwoordig wel moet oppassen voor zakkenrollers en in sommige gevallen grotere criminaliteit. Desalniettemin gaat het overgrote gedeelte van de reizigers hier zonder problemen naartoe.

 

Richting het mildere noorden reizen

Met name tijdens de regentijd (augustus en september zijn hierbij het hevigst), is het noorden van Thailand een fijn toevluchtoord. Het weer is hier milder, de regen minder zwaar. Veel reizigers kiezen ervoor om via Chiang Mai, ook wel het ‘Bangkok van het noorden’ genoemd, de rest van de regio te bezoeken. In Chiang Mai zelf vind je vele prachtige oud tempelcomplexen.

 

Hoewel de tempels in Thailand op den duur repetitief kunnen worden, is met name de Wat Phratat Doi Suhtep tempel 15 kilometer buiten de stad een absolute must. Deze gouden tempel is altijd indrukwekkend, hoeveel tempels je ook al gezien hebt.