Reisinformatie voor stedentrip, zonvakantie en wintersport

Top 3 Aziatische zonvakantie bestemmingen in februari

SHARE
, / 1162 0

Februari een saaie maand? Dan ben je niet alleen. Niet voor niks is een zonvakantie in februari een populaire manier om de koude, grijze winterdagen in ons land even te ontvluchten. Want de lente laat echt nog wel even op zich wachten, terwijl je ondertussen steeds meer behoefte krijgt aan wat zon op je gezicht. Even lekker weg is dan de ideale oplossing. Er zijn voldoende bestemmingen waar je gegarandeerd zon hebt en waarvoor je niet eens zo ver weg hoeft. Maar als je zin hebt in een verre reis, dan wordt het helemaal moeilijk om te kiezen. Er zijn zoveel heerlijke plekken om te verwinteren. Daarom een top 3 van Aziatische bestemmingen voor een zonvakantie in februari.

  1. Authentiek Maleisië
    Maleisië is een schitterend en veelzijdig land dat zich in zuidoost Azië bevindt. De hagelwitte stranden, die tijdens een zonvakantie natuurlijk niet mogen ontbreken, vind je hier langs een azuurblauwe zee met een uitzonderlijk mooi onderwaterleven. Maar het tropische Maleisië biedt meer dan alleen maar mooie stranden. Je vindt hier ook nog echte oerwouden, indrukwekkende hooglanden en prachtige nationale parken. Ook cultuurliefhebbers komen niets tekort. Haal je hart op in de authentieke dorpjes, waar je kunt genieten van het lokale streetfood, of ga winkelen in de grotere steden. Na een zonvakantie in februari in Maleisië kun je er weer helemaal tegenaan.
  2. Tempels in Cambodja
    In februari is in Cambodja het regenseizoen al voorbij. Dat betekent dat je met gerust hart naar dit Aziatische land kunt reizen voor een ontspannen zonvakantie. Cambodja heeft een interessante geschiedenis, waarvan de tempels van Angkor Watt één van de bekendste overblijfselen zijn. Dit mythische bouwwerk is dan ook een plek die je zeker moet bezoeken tijdens je vakantie in Cambodja. In dit Boeddhistische land vind je veel tempels en kun je je culturele hart volop ophalen. Maar ook aan natuurschoon is er geen gebrek. Op de vele eilandjes vind je hagelwitte, tropische zandstranden waar je je kunt laven aan de zon.
  3. Veelzijdigheid in Thailand
    Thailand is een zeer populaire bestemming voor vakanties in Azië. En dat is natuurlijk niet zo gek, want het land is zeer veelzijdig en heeft daarom aan iedereen wel iets te bieden. Wie op zoek is naar culturele hotspots kan zich tegoed doen aan de vele boeddhistische bezienswaardigheden, zoals de overvloed aan indrukwekkende tempels. Maar ook natuurliefhebbers komen ruimschoots aan bod en wie alleen maar wil genieten van zon, zee en strand hoeft ook al niet verder te zoeken. Thailand is dan ook de ideale bestemming voor een ontspannen zonvakantie.