Reisinformatie voor stedentrip, zonvakantie en wintersport

Zo kies je een geschikte camping in Italië

SHARE
, / 1589 0

De beste manier om Italië als vakantieland te ontdekken is door te overnachten op een camping. De natuur is prachtig en door te verblijven op een camping stap je direct met je blote voeten in het gras. Heerlijk samen barbecueën en met een wijntje tot ver na zonsondergang spelletjes spelen en kletsen. Maar kamperen in Italië, hoe doe je dat? Wij geven enkele tips.

Bereid jezelf goed voor

Kamperen in Italië kan vrijwel in ieder gebied en in iedere streek. Het weer is in de zomer altijd goed en overal vind je campings aan overvloed. Of je nu houdt van klein en primitief of graag wat meer luxe hebt zoals bijvoorbeeld op camping Spiaggia e Mare aan de Adriatische kust, in Italië kan het allemaal. Voor een goede voorbereiding stel jezelf onderstaande vragen.

Waar wil je naartoe?

Voordat je gaat boeken is het goed om jezelf eens af te vragen waar je eigenlijk naartoe wilt en waar je van houdt. Geniet je het meeste van zon, zee strand? Houd je meer van een actieve vakantie of ben je een cultuurliefhebber? Afhankelijk van jouw voorkeuren kies je een bestemming. Wil je graag het beste van alles? Dan is bijvoorbeeld de Adriatische kust een goede optie. Hier vind je namelijk prachtige zandstranden, bezoek je de romantische stad Venetië en fiets of wandel je door het natuurpark Po Delta. Andere mooie gebieden in Italië zijn Toscane, het merendistrict in het noorden en de bloemen Riviera. Het is aan jou waar jij graag naartoe wilt.

Waar wil je overnachten?

Heb je een mooie bestemming gevonden? Dan wordt het tijd om een geschikte camping te vinden. De eerste vraag die jij jezelf moet stellen is wat je graag als accommodatie wilt. Houd je van avontuurlijk en wil je slapen in een tentje? Dan heb je een ruime keuze, want dan kun je bijna overal terecht. Wil je graag wat meer luxe en slaap je liever in een stacaravan of bungalowtent? Dan moet je misschien even zoeken. Mooie campings aan de Adriatische kust zijn bijvoorbeeld camping Union Lido of camping Pra’delle Torri. Naast goede accommodaties heb je op deze campings namelijk meer faciliteiten. Denk bijvoorbeeld aan een restaurant, zodat je niet altijd hoeft te koken en een zwembad om lekker in af te koelen.

Ik ga op reis en ik neem mee

Nadat je hebt besloten waar je gaat verblijven kun je beginnen aan een paklijst. Wat je meeneemt op vakantie is ook afhankelijk van de accommodatie die je hebt gekozen. Ga je met een tentje, dan heb je veel meer nodig dan als je overnacht in een stacaravan. Vraag wel bij de camping na wat wel en wat niet inbegrepen is, zoals bestek, linnengoed en handdoeken. Spullen die je op een camping nooit mag vergeten zijn verlichting voor buiten, citronella kaarsen tegen de muggen, spelletjes en een EHBO tasje. Verder is het aan jezelf hoeveel kleding je nodig denkt te hebben en of je barbecue spullen en meer mee wilt nemen.

Heb je aan bovenstaande vragen gedacht? Dan beleef je deze zomer ongetwijfeld een heerlijke vakantie. Neem gewoon voldoende tijd voor alles en ga niet stressen. Vakantie is juist om te ontspannen, maar in de mooie omgeving van bijvoorbeeld de Adriatische kust moet dat wel goed komen.