Reisinformatie voor stedentrip, zonvakantie en wintersport

Vakantiereis Rijndal

SHARE
, / 1334 0

Wanneer je op zoek bent naar een vakantiebestemming met veel uiteenlopende mogelijkheden dan is het Rijndal een goede plek om te onderzoeken. Of je nou geïnteresseerd bent in cultuur, natuur of meer sportieve activiteiten, er is hier vanwege het weidse oppervlak voor ieder wat wils.

Geschiedenis van het Rijndal

De Rijn is toch wel een van de bekendste rivieren voor de meeste mensen. Dit is niet voor niks. Als een van de langste rivieren in Europa verdient hij wel enige aandacht. Met bijna 800 kilometer water kriskras door Duitsland en ook een klein stukje door ons eigen mooie landje. De oorsprong ligt in Zwitserland. Niet zo vreemd dus om dit dal ernaar te vernoemen. Dit dal, gelegen tegen de grens van Frankrijk staat bekend om zijn pittoreske dorpjes, bergen en burchten. Een bekende mythe is het verhaal over de sirene Loreley. Het verhaal gaat dat zij met het kammen van haar haren en haar gezang de hoofden van de schippers op hol bracht. De gevaarlijke rotsen, nu deels verwijderd, zorgden er dan voor dat de schepen op de klippen liepen.

Uitstapjes Rijndal

Heb je altijd al een UNESCO werelderfgoed willen zien? De natuur, het landschap en de cultuur in het Rijndal zijn zo bijzonder dat het is erkend door deze organisatie en op de lijst is toegevoegd. Duidelijk dat dit zeker de moeite van een bezoekje waard is. Deze uitstapjes kun je zowel lopend als over het water uitvoeren. De vele wandelpaden maken dit gebied tot een plek met een schat aan mogelijkheden. Kies je eigen pad, terwijl je ondertussen weet dat je de gebaande paden loopt. Met de hulp van de veeltallige excursie boten kun je al het moois ook vanuit de rustig kabbelende boten gadeslaan. Hierbij, indien gewenst, vergezeld van de nodige commentaar, je aangereikt door iemand met alle kennis over dit gebied.

Activiteiten Rijndal

In de omgeving kunt u naar hartenlust winkelen in mooie steden als Trier en Bingen aan de Rijn. Ben je van plan in de winter op pad te gaan dan moet je zeker proeven van de veeltallige kerstmarkten waaronder die in Koblenz. Ben je het shoppen zat geworden? maak dan een tocht in de kabelbaan in deze prachtige stad. Wordt het weer iets warmer, bezoek dan een wijnfeest. De vele wijngaarden op de steile hellingen geven hierbij ook eens een fantastisch uitzicht. Het grootste en oudste vuurwerk kun je in deze regio aanschouwen op wel acht verschillende plekken aan de rivier.